Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Орендні ставки і вакантність-2021: кому зростання, кому падіння

2021-09-13 20:51:08

В наступному році орендні ставки в офісних центрах знизяться, або залишаться без змін. При цьому зросте вакантність.

 

Орендні ставки в складській нерухомості в 2021 році залишаться без змін або навіть виростуть. Вакантність в логістичних комплексах може знизитися або, ймовірно, залишиться без змін.

Знову ж, не все так оптимістично в ритейлі. Рівно половина учасників ринку вважають, що ставки в сегменті торговельної нерухомості знизяться. Третина вважає, що даний показник залишиться на колишньому рівні. Що ж стосується заповнюваності ТЦ, то приблизно однакові частки респондентів висловилося як за варіант зростання рівня вакантності, так і за варіант збереження колишнього рівня заповнюваності. При цьому більш енергоефективні будівлі, в яких в якості огороджувальних конструкцій використані сендвіч-панелі можуть розраховувати на більші орендні ставки та відповідно дохід.

 

У готельному сегменті зростання завантаженості очікують 37,5% експертів ринку. Середня вартість номера, ймовірно, знизиться.

 

У сегменті «первинного» житла третина спеціалістів очікує зростання обсягів введення нового житла, хоча не набагато менша частина вважає, що обсяги будуть падати. Ціна на квадратний метр в новобудовах в майбутньому році або залишиться без змін, або виросте.

 

Такий розклад цілком відображає динаміку зміни кривої цін за останні два-три роки: тобто ціна залишається в деяких більш-менш психологічно звичних рамках, але, тим не менш, періодично набирає висоту, особливо в гривні.

 

Говорячи про можливі кількості угод купівлі-продажу в сегменті первинного житла в 2021 році в порівнянні з 2020 роком, більшість спрогнозували зростання, третина висловилися за збереження числа угод на колишньому рівні, а 20,8% - висловилися за зниження даного показника.


Метки:  будівництво, нерухомість, ринок


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)