Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Оренда приміщення пiд бiзнес

2021-04-22 08:42:02

У тих, хто веде свій бізнес і орендує приміщення під магазин, кафе, офіс або виробництво, часто виникають складнощі. Наприклад, підприємець промовив з власником всі важливі умови, але в текст договору вони або не потрапили, або включені в такому вигляді, що орендодавець може їх не виконувати.

 

Бувають випадки, коли вже після підписання орендодавець вимагає виконати щось, про що не домовлялися - і посилається на пункти, на які орендар не звернув уваги, коли підписував договір.

 

Комерційна нерухомість - інструмент бізнесу. І якщо приміщення не відповідає завданням підприємця, навіть бездоганний договір оренди не врятує. Одна з найбільш типових помилок: орендували більше квадратних метрів, ніж потрібно.

 

«Подивився приміщення - гарний вид з вікна, потрібно брати», - думає підприємець. «А що робити з підвалом, потім придумаю. Знайду суборендаря і відіб'ю витрати ».

 

Емоції не повинні перекривати розрахунок. Для власника нерухомість - це актив, кожен метр якого має приносити прибуток. Адже платити потрібно незалежно від того, використовується приміщення чи ні, добре йде торгівля або зараз несезон. Додаткові метри можна додати в майбутньому, коли буде ясно, що без них не обійтися.

 

Не тільки площа, але і інші характеристики об'єкта також повинні відповідати цілям оренди на https://o-b-center.com/. Ось на що варто звернути увагу.

 

Зручне місце розташування в залежності від завдань бізнесу. Приміщення повинно знаходитися в потрібному місці. Якщо відкрити модний салон краси біля промзони, навряд чи в нього вишикується черга з відвідувачів. Якщо в радіусі ста метрів вже є чотири кавові точки, чи є сенс відкривати п'яту?

 

Наприклад, магазин продуктів вимагає вільного проїзду і зони для розвантаження фургонів постачальників. Якщо ви відкриєте торгову точку в красивому і зручному приміщенні, до якого не можуть під'їжджати автомобілі з товаром - такий магазин, швидше за все, довго не протягне через складнощі з доставкою товарів.

 

Які є вимоги до діяльності бізнесу з точки зору закону. Для деяких видів економічної діяльності діють свої законодавчі вимоги. Їх дуже багато, і вони можуть бути встановлені різними нормативно-правовими актами.


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)