Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Проектування і будівництво опалення для будинків і підприємств

2020-08-23 12:26:13

Проектування і будівництво опалення для будинків і підприємств

Проектування і будівництво опалення для будинків і підприємств. Для забезпечення комфорту проживання та роботи в приватних будинках, квартирах, комерційних приміщеннях та цехах підприємств облаштовують системи опалення. Ключовим етапом підготовки даних комплексів є проектування. В ході роботи кваліфіковані фахівці визначають потрібні параметри опалювального обладнання з урахуванням цілого ряду факторів.

Типи систем обігріву

Перш за все вибирається відповідний тип опалення. За видом теплоносія та способом його нагрівання виділяють такі системи:

  • Повітряна: в якості теплоносія використовується повітря. Така система є найбезпечнішою. Повітря нагнітається ззовні, потім нагрівається до певної температури і за допомогою повітропроводів розподіляється по всіх кімнатах приміщення. Її мінусом є висока вартість монтажу, великий перетин трубопроводів, шум від руху повітря по трубах, складність обслуговування теплогенеруючої установки, низький ККД в порівнянні з іншими способами передачі тепла.
  • Електрична: таке індивідуальне опалення має кілька автономних джерел тепла (масляні радіатори, батареї інфрачервоного обігріву, теплові вентилятори та ін.). Дана система вважається найпростішою в обслуговуванні та експлуатації. Єдиною умовою для її безпечного використання є електрична проводка, здатна витримувати такі навантаження. До негативних сторін її експлуатації відносять залежність від стабільної подачі електроенергії і дорожнечу оплати за її споживання.
  • З рідинним теплоносієм (традиційна): така система складається з опалювального котла, труб та батарей опалення. Такі комплекси вважаються найоптимальнішим варіантом. Системи надійні, не вимагають великих витрат на сервісне обслуговування, постійної уваги та контролю в процесі експлуатації.


Особливості проектування опалювальних систем


Крім вибору відповідної системи, при проектуванні потрібно:

  1. Вибрати відповідні труби для опалення, які б дозволяли теплоносію ефективно циркулювати та обігрівати приміщення, насос для опалення, який гарантував би подачу теплоносія з потрібним тиском, запірну арматуру та інші витратні матеріали.
  2. Розрахувати необхідну кількість використовуваних матеріалів та основних параметрів обладнання, в залежності від особливостей приміщень.
  3. Розрахувати передбачувані теплові втрати по кожному окремому приміщенню.
  4. Здійснити гідравлічний розрахунок опалювальної системи.
  5. Скласти поверхові плани зі схемою мереж опалення.
  6. Скласти план розміщення опалювального обладнання.


Для розробки проекту та монтажу системи опалення у Львові можете звернутися за допомогою в компанію "Еко-Простір".


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)