Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Типи заливки бетону

2021-04-11 18:58:13

Бетоном називають штучний матеріал, який виробляють шляхом змішування розчину з цементу, води, щебеню і піску. Однак в складі матеріалу можуть бути присутніми і додаткові компоненти. Його використовують повсюди, жодне будівництво або ремонт не обходиться без бетонної суміші. Бетон використовують в різних цілях: заливають стяжку, фундамент, зводять монолітні стіни, конструкції. Використовують різні марки бетону за міцністю, вибрати та купити бетон для Вашого будівництва можна тут https://krasnebruk.com.ua/product/concrete/.

Використання бетону для різних типів заливки

На підприємстві krasnebruk.com.ua/ Ви знайдете бетон для різних типів заливки.

  1. Бетонування фундаменту будівлі. Після підготовчих робіт замішують або замовляють бетонну суміш. У заповненій траншеї вирівнюють бетон, поки він не застиг. Плитний фундамент закладається під всім будинком на піщано-щебеневій подушці. Так само викладається арматурний каркас і заливається бетонна суміш. Процес заливки стовпчастого фундаменту має деякі особливості. Спочатку роблять ями під опори, армують, випускаючи прути на 20 см вище рівня стовпа. Заливають бетоном. Потім роблять опалубку, яка з'єднує стовпи, укладають арматуру і заливають.

  2. Для заливки стяжки підлоги готують бетонну суміш з цементу, піску і щебеню в пропорції 1: 2: 4. Бетонувати починають від кута, який найбільш віддалений від дверей. Коли кілька ділянок заповнено, приступають до вирівнювання стяжки. Після завершення роботи заливку залишають застигати на кілька днів.

Розрізняють такі способи заливки бетону: в опалубку або в воду. Опалубка являє собою порожню форму, внутрішній об’єм якої заповнюється бетоном, використовують її при зведенні монолітних конструкцій: фундаментів, стін, перекриття, колон. Якщо грунт м'який і пухкий, то опалубка встановлюється на всю глибину закладення фундаменту. Якщо грунт твердий і міцний, наприклад, глина, то опалубку встановлюють тільки на цокольній частині.

При зведенні монолітних споруд слід визначитися з матеріалом для виготовлення опалубної системи, вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів - дерева, ламінованої фанери, металу, пластику. Використовується одна з найстаріших технологій заливки розчину у вириту земляну траншею, яка теж є опалубкою. Її внутрішній об'єм для посилення міцності майбутньої конструкції заповнюється арматурою.

У промисловому будівництві застосовується 2 способи заливки бетону в воду: кесонний та капілярний. При кесонному роблять бетонну суміш, насипають в мішки і опускають в котлован вище рівня води. Мішки лежать місяць, поки суміш не застигне. Потім зводять опалубку і заливають за загальноприйнятим методом. Капілярний варіант більш складний. Готують рідкий розчин без щебеню, який подається в котлован з підготовленою подушкою. Робота виконується за такою технологією: у траншею на певних інтервалах встановлюють металеві труби. Засипають шар щебеню, а в труби заливають рідку цементну суміш, яка випливає з них і заповнює простір між щебенем. Труби поступово піднімають, щоб розчин рівномірно розходився по всьому об'єму конструкції.


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)