Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Умови в приміщенні під медичний центр з точки зору санітарно-епідеміологічної експертизи

2020-09-28 19:16:42

Головна умова відкриття приватної медичної клініки в столиці — відповідність приміщення під медичний центр у Києві чинним вимогам українського законодавства. У свою чергу, виконання умов щодо облаштування закладу слід підтвердити отриманням акту санітарно-епідеміологічної служби.

медична ліцензія

Отримання акту СЕС для приміщень під медзаклади

Оскільки висновок СЕС або, як його правильно називати, Акт перевірки дотримання санітарного законодавства Держпродспоживслужби, є одним із ключових документів, що передує отриманню ліцензії, обійти перевірку закладу експертами не вийде. Положеннями ліцензійних умов передбачено отримання Акту санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкту за формою 315/о.

Позбавлені від обов’язкового проходження цієї процедури лише ті підприємці, які планують отримувати ліцензію виключно на надання первинної медичної допомоги. Але й в цьому випадку дотримання норм українського законодавства є необхідною вимогою.

Далі в цій публікації будуть розглянуті основні аспекти експертизи.

Експертиза приміщень медцентрів

Крім санітарної безпеки для отримання схвального висновку від експертів також важливою умовою є дотримання державних будівельних норм, які визначають структуру та мінімальні вимоги до площі того чи іншого приміщення, де буде провадитися діяльність з медичної практики.

Для того, щоб отримати необхідний документ, потрібно наступне:

  • максимальна відповідність чинному законодавству;

  • виконання вимог, які допоможуть збалансувати недоліки приміщення;

  • обстоювання своєї позиції перед контролюючими органами.

Обираючи нерухомість, ви можете віддати перевагу як відкритому плануванню, так і будівлі, вже розподіленій на кабінети. В першому випадку варто продумати розміщення лікарів, додаткових кімнат та — за потреби — отримати належні дозволи. У другому випадку радимо проаналізувати, чи відповідають наявні умови тим, що визначені в законі. У разі невідповідності можна або переобладнати приміщення, або спробувати погодити їх в наявному вигляді. Як краще вчинити в конкретному випадку, треба визначати, виходячи із загальної ситуації.

Таким чином, якщо вас цікавить медична ліцензія, потурбуйтеся заздалегідь про експертизу нерухомості, в якій буде розташовано медзаклад.

Оскільки при проведенні експертизи може виникати низка складностей, пов’язаних з неоднозначністю трактування тих чи інших норм, радимо проконсультуватися із фахівцями у сфері медико-юридичного консалтингу. Це допоможе заздалегідь з’ясувати проблемні місця та за можливості виправити або обійти їх.


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)