Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Услуги БТИ

2019-08-13 15:07:57

По запросу в интернете здесь можно найти компанию  и её интернет-представительство.Оформлення документації відбувається однаково не залежно від проведення інвентаризації вперше або повторно.

Що міститься в техпаспорті на квартиру?

У правильно оформленому технічному паспорті на квартиру повинна міститися інформація про:

  • власників (ПІБ);
  • кількість кімнат, а також їх розмір і висота стель;
  • графічний план квартири;
  • адреса, де знаходиться житло;
  • дата зведення та останнього ремонту будівлі;
  • кількість поверхів у будинку, де розташована нерухомість;
  • тип опалення та інженерних мереж;
  • номер об’єкта (реєстраційний тощо);
  • лоджії або балкони, якщо вони є в квартирі;
  • вартість квартири згідно інвентаризації (зазвичай вона розраховується за певною формулою і завжди виглядає нижче ринкової).

По суті, це основний документ, який дозволяє перевести квартиру з житловою у нежитлову нерухомість, продати, обміняти або оформити на неї дарчу. Спочатку інвентаризацію проводить БТІ або інша організація, що пройшла акредитацію, на замовлення забудовника, а потім потрібно звертатися за новим техпаспортом, якщо виникли якісь зміни або перепланування. Іноді заміна документа проводиться у зв’язку із змінами в державному реєстрі.

Перелік документів, необхідних для отримання техпаспорта на об’єкт

Для того щоб вам було виготовлено технічний паспорт, необхідно надати ряд документів. До них відносяться:

  • документи, що посвідчують особи всіх власників житла, а також довідки з ІПН;
  • акт приймання об’єкта нерухомості, якщо видається новий техпаспорт на квартиру;
  • право власності, якщо вносяться зміни в існуючий документ;
  • заява від власника;
  • документ, що підтверджує оплату послуг.

В момент подачі пакету необхідних документів домовляються про час, коли нерухомість огляне інженер. Він повинен описати стан об’єкта і зробити потрібні виміри. Після цього через певний час власник отримає на руки готовий документ. Якщо вам необхідно оформити техпаспорт на квартиру терміново, тоді доведеться заплатити за це трохи дорожче.

Особливості технічного паспорта на квартиру

Слід зазначити, що такий документ повинен мати печатку сертифікованого фахівця. Оновлювати техпаспорт на квартиру необхідно для підтвердження відповідності плану нерухомості і фактичного планування. Дотримання цієї умови дуже важливо, оскільки будь-які зміни повинні бути зафіксовані і відображені в технічному паспорті на квартиру.

Подбати також про технічний паспорт необхідно перед оформленням угоди купівлі-продажу квартири. Якщо цього не зробити, то у нового власника квартири  можуть виникнути серйозні проблеми, які спричинять за собою штраф на велику суму.

Де можна оформити техпаспорт на нерухомість?

Провести техінвентаризації з ініціативи власника або довіреної особи можна, звернувшись в комунальне БТІ за місцем реєстрації об’єкта або в приватну компанію, яка спеціалізується на такого роду послуги.

Провести інвентаризацію може допомогти наша компанія. Фахівці приймуть від вас заявку і виконають все в найкоротші терміни. Ви також зможете оформити техпаспорт на свою нерухомість у відповідності з вимогами, що пред’являються до цього документа. Цінова політика у нас лояльна, тому така послуга доступна кожному. Ми маємо необхідну ліцензію на надання таких послуг, а наші співробітники володіють кваліфікаційними сертифікатами, які дають право на проведення таких робіт.

Документ виготовляється на підставі заяви від власника квартири, який при собі повинен мати документ, що посвідчує особу (паспорт) і право власності на об’єкт. Після того як інженер проведе необхідні виміри на об’єкті, протягом певного часу виготовляється техпаспорт. Термін може варіюватися від 1 до 30 днів.***


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)