Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Підключення електрики до приватного будинку

2016-08-03 23:27:10

Жоден сучасний заміський будинок не може існувати без електрики. Пояснюється це тим, що абсолютно всі прилади в будинку працюють від електроенергії, починаючи від плити для приготування їжі, радіо, телевізора, і закінчуючи приладами опалення (якщо немає газу).

Відзначимо, що електроенергія може знадобитися і тоді, коли ви тільки починаєте свою будівництво. В іншому випадку ви просто не зможете працювати зварювальним інвертором, циркуляркою, а також іншим інструментом, що відповідає за функції: розпиляти, підкрутити, розмішати і ін.

Інженери-електрики вважають допустимим тільки два способи підключення:

Підземний cпосіб. Така технологія підведення електричної енергії до будинку вважається найбезпечнішою. Принцип такого підключення можна умовно розбити на три етапи.

Перший етап полягає в прокапування траншеї від стовпа до будинку. При цьому врахуйте, що для вас буде тим краще, ніж глибина траншеї буде більше. Однак завжди пам'ятайте, що можливість аварії підземної траси також не виключена. Тому робіть глибину траншеї не більше 90 см. Ширина траншеї, для зручності роботи повинна бути не менше, ніж ширина лопати, якою ви будете копати. На дно траншеї обов'язково просипають щебінку, яка і буде ущільнювачем. Потім кладуть кабель в спеціальній, щільній оболонці і, поверх нього, засипають подушку з піску, поверх якої також кладуть шар щебеню. При цьому врахуйте, що в ямі разом з кабелем не повинно бути ніяких скляних осколків, які можуть пошкодити цілісність труби.

Другий етап полягає в обладнанні місця входу кабелю в землю. В цьому місці слід, кабель пропустити через металеву трубу, купити яку можна в компанії МеталлХолдінг тут - metallholding-spb.ru. Частина труби повинна обов'язково перебувати в землі, а інша частина, на повітрі. Це допоможе виключити механічні пошкодження на місцях введення.

Третій етап включає в себе безпосередній підведення до будинку. Тут, свердлять отвір в фундаменті будинку і затягують кабель, який потім (залежно від типу приходить напруги) буде підключатися до однофаз або трифазного лічильника.

Зовнішній спосіб (по повітрю). І тут провід від стовпа до будинку буде прокладений по повітрю, що спричинить за собою меншу кількість витрат часу, коштів і сил. Тим більше, що на випадок аварії, бригаді працівників електричної служби, буде легко усунути проблему. Якщо електричні стовпи йдуть по вашому боці вулиці, то з підключенням проблем не виникне. Тут, найголовніше, щоб відстань від стовпа до введення електричних проводів в будинок не було більше ніж 25 метрів. Якщо стовпи йдуть не по вашому боці вулиці, а навпаки, то вам доведеться ставити проміжну опору, яка дозволить добитися умов, щоб відстань від асфальту до мінімальної точки провисання проводу, дорівнювало 6 метрів.

Про те, скільки коштує підключити електрику до приватного будинку, читайте на http://vse-postroim.com/2611-sklki-koshtuye-pdklyuchiti-elektriku-do-privatnogo-budinku.html.


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)