Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Вся правда про новобудови!

2013-05-23 09:03:13

Новобудови - це одна з найпопулярніших категорій житлових будинків. Забудовників багато, всі пропонують різні якість, матеріали і, відповідно, ціни. Новий фонд у нульовому циклі (без оздоблення) чи не найкращий варіант для тих, хто хоче придбати квартиру. Але одним з факторів, які змушують до такого вибору являється хибна думка, що всі нові будинки будуються з цегли, мають покращене планування, утеплення, відповідну вентиляційну систему і дорогі комунікації. 

Якщо подивитись по документації забудовників, то чітко видно перелік матеріалів, з яких вони й будують. І повірте, не тільки в радянські часи здешевлювали виробництво і будували не тільки з цегли, а з панельних блоків (бо їх вартість набагато нижча, ніж вартість цегли). Зараз також більшість новобудов - це каркасні проекти з панельними або цегляними вставками. Так що про якість і дотримання всіх вимог тут не йдеться. 

Забудовники доходять навіть до того, що перебудовують старі корпуси вже не діючих заводів під житлові багатоквартирні будинки. При чому, там все абсолютно не призначене для таких цілей: ні електрика, ні сантехніка, ні навіть планування вентиляції і пожежні норми. Так мало того, стіни корпусів дуже тонкі і не витривалі, тому й холодні. І зовнішнє так зване утеплення може поміняти ситуацію хіба на найближчі два-три роки. Ще одна проблема таких оновлених помешкань - відсутність балконів. Замість того на кожному поверсі з технічних приміщень зробили сушилки (щоб хоч якось компенсувати людям відсутність місця для сушки одягу, зберігання речей тощо). При чому, в разі аварійних ситуацій такі будинки абсолютно не продумані і не пристосовані для евакуації жителів. 

Низька ціна - далеко не завжди вигідний приорітет, особливо якщо мова йде про економію на житлі чи здоров’ї. Можливі ризики суттєво перевищують всі дані переваги, тому потрібно дуже добре зважити, на чому зупиняти свій вибір. Так, в Україні доволі важко зібрати гроші для придбання житла, особливо у великих містах. Але все ж якщо вони є, то краще  вкласти їх у щось дійсно вартісне і якісне, а не “викидати на вітер”, як це роблять тисячі людей і то просто через елементарну необізнаність. 

Ото ж, перш ніж купити житло, дуже добре перевірте всю технічну документацію, а особливо зверніть увагу на матеріали, які використовувались у будівництві, якість труб, проводки і вентиляційних систем. Це одні з найважливіших факторів при виборі житла. Будьте обачними і обдуманими.


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)