Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Як купити квартиру самостійно?

2018-11-30 16:58:28

Придбання будь-якої нерухомості є справою відповідальною та хвилюючою для більшості громадян. Щоб після покупки не виникло неприємних несподіванок, необхідно уважно поставитися до вибору квартири, обов'язково перевірити її юридичну історію, а також уважно вивчати всі документи перед підписанням.

Перевірка квартири перед покупкою

Перед тим як приступити до оформлення угоди з купівлі або продажу квартири, покупець повинен провести її перевірку. Це дозволить запобігти виникнення різних неприємностей в майбутньому.

Перевірка юридичної чистоти квартири містить такі заходи:

  • Перевірка продавця на дієздатність. У разі, якщо він перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері, має проблеми з пам'яттю чи інші відхилення від норми, то угода може бути надалі оскаржена та визнана недійсною.
  • Якщо продавець продає житло, яке дісталося у спадок, то слід з'ясувати про наявність інших претендентів на майно, справжність заповіту.
  • Кількість осіб, що мають права на дану нерухомість. Чи згодні всі власники на продаж.
  • Наявність обтяження, а також взаємовідношення продавця з правоохоронними органами.

Також обов'язково слід з'ясувати про наявність неповнолітніх дітей, які можуть мати відношення до квартири. У цьому випадку продаж житла може здійснюватися тільки після отримання відповідного дозволу в опікунській раді. Практично всі ці відомості можна отримати тільки при наявності особливих повноважень. Це може зробити нотаріус чи професійний ріелтор.

Особливості самостійної покупки житла

В першу чергу, варто запастися терпінням – пошук квартири може зайняти не один тиждень або навіть місяць. Постарайтеся уважно оглядати кожен варіант та заведіть собі невеликий блокнот для записів бо вже після трьох-п'яти візитів до потенційних продавців Ви не пригадаєте де саме бачили трубу що лопнула у ванній, а де вас збентежили склопакети. Якщо Вам пощастило знайти квартиру – детально оглянете в ній все.

Як правило, продаж квартир є процесом тривалим та не раптовим. До нього готуються. Треба пам’ятати що точно так само, як Ви хочете вигідно купити квартиру, хтось мріє її дорожче продати, тому продавець маскує недоліки та невеликі проблеми, здатні відштовхнути покупця.

Паралельно з цим рекомендовано ознайомитися з усіма положеннями та державними нормами, по яким в нашій країні реалізується нерухомість: податки, відрахування, оформлення договору купівлі-продажу та багато інших правових аспектів Ви повинні знати, щоб бути всебічно готовими до покупки.

Щоб не помилитися у вартості покупки, зробіть загальний ціновий зріз нерухомості по місту. Однак, якщо Ви не впевнені у своїй юридичній підкованості, на укладення угоди запросіть нотаріуса, який перевірить та засвідчить чесність договору та правильність оформлення документації.

Купівля житла без посередника – це завжди вигідно, але загрожує небезпеками, які несе недосвідченість покупця, тому варто зайвий раз подумати, чи не той це випадок, коли скупий платить двічі?

Оформлення угоди

Операцію про купівлю або продаж нерухомості запевняє нотаріус. Покупець має право вибрати самостійно нотаріальну контору, послугами якої бажає скористатися.

Для проведення операції буде потрібно такий набір документів:

  • паспорта всіх учасників угоди;
  • свідоцтво про шлюб та згода подружжя на проведення операції;
  • якщо квартира купується в іпотеку, то надається іпотечний договір та інші документи, які зажадає банк, що надає кредит;
  • правовстановлюючі документи на квартиру надаються продавцем.

Після того як історія квартири, справжність усіх документів та договір буде перевірено, можна приступати до безпосереднього укладення угоди. Оплата може бути проведена як готівковими коштами, так за безготівковим розрахунком.


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)