Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






«Одвічне сяйво» або Київський Манхеттен

2007-11-05 13:54:39

socmart-fotoНа плановому засіданні Містобудівної ради 03.10.2007 загальну увагу як архітекторів, так і журналістів привернув проект: «Містобудівне обґрунтування будівництва торговельно-офісного комплексу з вбудовано - добудованими приміщеннями громадського призначення, з наземним і підземним паркінгом за адресою: вул. Електриків, 28, Подільський район м. Києва».

socmart-fotoРозгляд проекту почався з «дивовижного» будинку за назвою «Одвічне сяйво», що складається із чотирьох веж і запланованого під офіси класу «А». Сам будинок за своєю архітектурою у присутніх асоціювався то з полум'ям, то із золотим пером, то з куполами. Так чи інакше, архітектура цього будинку і його оболонка золотавих кольорів, що переливається від променів Сонця та його розміщення біля води виглядають футуристично й казково у порівнянні із сучасним сіро-бурим Києвом. За задумом більша частина Рибальського острова буде виглядати в «Американському стилі», тобто будинки й вулиці будуть розташовуватися у вигляді решітки, з безліччю торговельних і офісних будинків. Пропонується перенести туди ж адміністративні установи, у зв'язку з перенасиченістю центра Києва. Загалом розмістити на 5.3 га. землі міні Манхеттен. Слухаючи доповідача, усе здавалося настільки реальним і близьким у здійсненні..., але як тільки слово взяли голови ради - казка розсипалася як картинка з пазлів.

Проблема перша: транспортна розв'язка – на сьогоднішній день дороги на Рибальському острові заповнені; дивлячись на надані проектні креслення було зрозуміло, де і як будуть їздити машини, але не зрозуміло яким чином, якою дорогою «всі й одразу», приблизно 25000 робітників, зможуть приїхати на острів на роботу вранці, і теж саме ввечері…

Проблема друга: зона відпочинку - ...і от наступає обідня перерва й усі прямують на вулицю подихати свіжим повітрям на березі, відпочити, перекусити... - а нікуди! На проїзній частині не потанцюєш, та й не всім захочеться проводити свій обідній час у будинку - у місцях громадського харчування...

Проблема третя: власники землі - кожний з них, можливо, має свої плани щодо своєї ділянки, а в цьому випадку пропонується забудувати весь Рибальський острів за одним планом...

socmart-fotoЗагалом, проект досить сміливий і цілком здійсненний, але при досить серйозному підході з урахуванням усіх зауважень маститих київських архітекторів. Після тривалого обговорення, проект був відправлений на доробку для розробки детального плану території й схеми організації руху пішоходів і транспорту.

 

Замовник: ТОВ «Група Н.В.К.»

Проектна організація: Всеукраїнський науково-методичний та

дослідницько-інформаційний центр архітектурної спадщини

Головний архітектор проекту: Куровський Георгій Костянтинович

Доповідач: Куровський Георгій Костянтинович

Рецензент: Єжов Валентин Іванович

 

Автор: Шубкін Вадим

Джерело: http://www.socmart.com.ua

 

Хочете мати повну інформацію про всі КОМЕРЦІЙНІ обєкти Києва, що будуються та проектуються, з компаніями-учасниками та контактними даними?

Хочете мати повну інформацію про всі ЖИТЛОВІ обєкти Киева, що будуються та проектуються, з компаніями-учасниками та контактними даними?

Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)