Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






ТЦ Києва, що будуються - бути або не бути, от у чому питання?

2007-11-05 14:28:27

socmart-fotoВже кілька років Київ очікує великого "пришестя" торговельних площ, адже давно повинні бути зданими в експлуатацію такі торговельні монстри, як ТРЦ Троїцький, Либідь Плаза, Майстер Парк, МЕГА, Одіссей, Еспланада, ТРК на Московському пр. 10 і т.д. Але що ми бачимо  на  практиці - будуються й здаються практично вчасно інші торговельні центри - відкрито Більшовик, Комод, незабаром почне працювати Материк на вул. Борщагівській. Інші  ж комплекси вже кілька років повинні працювати, але на деяких ще не почате навіть будівництво. Компанія Соцмарт у процесі дослідження комерційних будинків Києва, що  будуються та проектуються (був зібраний унікальний Маркетинговий огляд/база даних торговельних центрів в стадіях будівництва та проекту), вирішила розібратися, що ж діється із  запланованими до введення в експлуатацію об'єктами насправді.  Інтерв'юерами  були відвідані  всі місця, де б мали бути будівництва  комплексів з торговельними складовими,  і що ж ми з'ясували:  з 96 комерційних об'єктів, які зараз будуються, вагому торговельну складову (street retail у  житлових новобудовах у вибірку не потрапили) мають 38 об'єктів (або 39, 5%).

 Серед комплексів, час відкриття яких постійно переноситься, ведеться реальне будівництво лише Еспланади та ТРЦ Троїцький. Правда, і тут є свої нюанси - зведення Еспланади на Спортивній площі кілька разів заморожувалося (наскільки відомо, були проблеми з дозвільною документацією), але останні півроку будівництво йде прискореними темпами. У комплексі-гіганті буде 125000 кв. м. Шість рівнів Еспланади заплановано під ТРК. Інвестором є ЗАТ Мандарин Плаза. Комплекс на Спортивній площі хочуть добудувати до кінця цього року, що виглядає майже реальним судячи з темпів будівництва. Хоч на В. Васильківській 53-55 і йде зведення ТРЦ  Троїцький (раніше - Олімпік Плаза), виникають неясні сумніви щодо перспективи його швидкого введення в експлуатацію. Будівництво постійно зупиняють - то у зв'язку з потребою виходу з Олімпійського стадіону, то у зв'язку із проблемами з пожежною безпекою комплексу. Інвесторами будівництва ТРЦ Троїцький виступали українська компанія НЕСТ та закордонна Hanner, але нещодавно стало відомо про вихід Ханнер із цього тандему (певно, компанія стомилась боротися з українськими реаліями під час будівництва ТЦ). Загальна площа ТРЦ Троїцький повинна становити 106 тисяч кв. м., з них торговельно-розважальна частина більше 40000 кв. м. У ТРЦ враховані інтереси автомобілістів, і важлива роль приділяється автоматизованому паркуванню на 1250 машиномісць.

Будівництво інших ТЦ (введення в експлуатацію деяких з них пророкували ще на 2005 рік) навіть не почато. Обгороджено зеленим парканом зону будівництва, де мала б бути Либідь Плаза. На вул. Здолбунівській (Master Park) поки що немає навіть паркану - просто величезна порожня  зона під майбутнє будівництво. Ніяк не знайдуть вільну зону на Бориспільській трасі для зведення комплексу МЕГА. На вул. Булгакова, 12 (комплекс Одіссей) дійсно йде будівництво - правда, це добудова до школи, що знаходиться за цією адресою.  На Московському пр. 10, де цього року запланований до відкриття ТРЦ (35000 кв. м!), розміщуються ларьки із дрібними товарами (базар Петрівка).

 Докладнішу інформацію про ТЦ, що дійсно будуються (готелів, офісів, складів), також з назвами компаній-інвесторів, власників, генпідрядників, генпроектувальників з ПІБ відповідальних осіб та контактними даними ви можете дізнатися, придбавши Базу Даних комерційних об'єктів Києва, що будуються та проектуються. (80638191330, socmart.kiev@gmail.com)

 

http://www.socmart.com.ua

Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)