Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






МЕГАПОЛІС ОХОПИВ КРАЇНУ

2007-11-21 22:10:20

socmart-fotoВідтак, людина позбавляється необхідності по кілька годин проводити в автомобільних заторах, витрачати час і нерви на дорогу, потрібно лише зробити кілька кроків і опинишся ­ в офісі, кінотеатрі, магазині, чи вдома. Усвідомлюючи потенційний попит на таку нерухомість, київські інвестори дедалі частіше замовляють  архітекторам проекти „міні­міст”.


Такий формат нерухомості на Заході давно набув популярності. Будинкиів, де сніданок приносять в квартиру, де можна, не виходячи на вулицю, потрапити на роботу або в бар, там достатньо. Свідченням тому – побудований ще в 60­ті роки минулого століття в Чикаго легендарний комплекс Marina­Sity. Там перші шість поверхів займає паркінг, далі розміщуються розважальні заклади, а вже потім ­ житло. Подібних прикладів багато


Такі будинки затребувані завжди. Ще на зорі радянської влади у нас з’явилися будинки­комуни, де передбачили загальну їдальню, дитячий садочок, пральню тощо. Щоправда, тоді цей формат не набув широкого поширення, але будинки­комуни цілком можна вважати прототипом сучасних багатофункціональних житлових комплексів.
 У Києві, як і по всій Україні, прикладів реалізації класичних проектів багатофункціональних комплексів поки що немає. Адже об’єктами змішаного призначення можуть вважатися лише ті, в яких різні компоненти працюють незалежно одне від одного, а не просто є додатковою послугою для орендарів, як, скажімо, магазин канцтоварів або кафетерій у бізнес­центрі.


Проте в столиці на різних етапах розробки й реалізації – понад 10 великих багатофункціональних комплексів класичного типу, серед яких варто відзначити проекти “Дніпровська пристань”, “Столичний”, “Аеростар” , “Еспланада”, “Еней” ,“Міракс Плаза”, “Торонто­Київ”, “Вирлиця”, проект у районі Видубицького озера.


Вже кілька років компанія НЕСТ робить спроби розпочати реалізацію проекту будівництва багатофункціонального комплексу в кварталі, обмеженому вул. Златоустівською і просп. Перемоги. За інформацією компанії „Соцмарт”, загальна площа будівель планується понад 250 тис. кв. м. В одному кварталі гармонійно поєднуватимуться всі сфери життя: готелі, житловий комплекс, діловий центр і торгово­розважальна зона. Територію комплексу перетне просторий внутрішній проспект – фешенебельний європейський променад, усіяний затишними кафе й бутиками.


Нещодавно архітектурно­містобудівна рада Києва схвалила концептуальний проект забудови Либідської площі (проект багатостраждальної «Либідь Плази»). Проект передбачає будівництво багатофункціонального комплексу з торгово­розважальним центром, критою ковзанкою, кінотеатрами, ресторанами, боулінгом, кортами, дитячими майданчиками та фонтанами, багаторівневим підземним паркінгом на 7 тис. машино­місць. Загальна площа 4­поверхового ТРЦ – 151,9 тис. кв. м. По його периметру зведуть багатоповерхові башти офісного центру класу «А», п’ятизірковий готель, а також дві житлові будівлі. Висота найвищої башти – 230 метрів. До офісного центру ввійдуть 29­поверхова північно­східна башта, 49­поверхова східна башта, 22­поверхова південно­східна башта і 30­поверхова західна башта. Орієнтовна вартість проекту – близько $800 млн.


Не менш резонансним виглядає і пропозиція по будівництву біля Центрального РАЦСу 53­ поверхові багатофункціональні комплекси, спроектовані у вигляді двох башт. До складу комплексу входять: офіси, готельні номери і апартаменти, торговельний центр, підземний та наземний паркінги на 1320 автомісць.


Схоже, Київ максимально наблизився до реалізації перших наймасштабніших багатофункціональних проектів у столиці. Так, на одному із засідань містобудівної ради архітектори розглянули детальний план території Нижньої Телички, яку планується з промислової зони перетворити на загальноміський громадсько­діловий центр. На 112 га намічено побудувати виставкові й бізнес­центри, торговельні, торгово­розважальні, спортивно­оздоровчі комплекси, готелі. На Теличці зведуть понад 1,6 млн кв. м громадських будівель та споруд, а також паркінги на понад 10 тисяч автомісць.


У Дарницькому районі столиці заплановане будівництво сучасного мікрорайону, який вже зараз має неофіційну назву „Осокорки­Сіті”. Грандіозний проект інституту «Київгенплан» із забудови 130 га території між проспектом Бажана, Дніпровською Набережною і Дніпром також був розглянутий на містобудівній раді Києва. Більшу частину ділянки, за даними архітекторів, займуть житлові будинки. Також тут розмістять торговельно­розважальні та офісні центри, готелі, океанаріум, яхт­клуб, центр сімейного дозвілля, парк дитячих атракціонів, літній амфітеатр, цирк, церква. Уздовж берега спорудять аквапарк з оздоровчим комплексом, оглядові майданчики, висадять парк та облаштують пляж. У мікрорайоні також передбачене будівництво двох шкіл і кількох дитячих садків.

http://www.blch.kiev.ua/


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)