Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Містобудівна Рада погодила ескізний проект багатофункціонального комплексу «Вирлиця».

2007-08-22 23:09:18

socmart-foto15  серпня, Містобудівна Рада розглянула та затвердила ескізний проект багатофункціонального комплексу «Вирлиця». Об’єкт розташований на території, що обмежена проспектом Бажана та вул. Ревуцького (в районі озера «Вирлиця») у Дарницькому районі м. Києва.

Містобудівна Рада також погодила концепцію черговості забудови в рамках ескізного проекту комплексу «Вирлиця“. Згідно з даною концепцією, комплекс включатиме:

— торгово-розважальний центр із багатоповерховим паркінгом;

— готельний комплекс, транспортну розв’язку по проспекту Бажана, впорядкування пішохідної набережної зони та пішохідного наземного переходу (обладнаного ліфтами для інвалідів й маломобільних груп населення);

— офісний комплекс з наземним паркінгом ;

— житловий комплекс з підземним паркінгом, наземними автостоянками та дитячим садком, ландшафтно-рекреаційний парк з каплицею.

Таке рішення функціонального зонування території  обумовлене в першу чергу конфігурацією ділянки, існуючими чинниками планувальних обмежень, вимогами ефективного освоєння капіталовкладень.

Завершення першої черги комплексу заплановане на 2009 р.

В першу чергу проектом передбачено виконання інженерної підготовки території для того, щоб сформувати берегову смугу ділянки, яка на сьогоднішній день відсутня, і підготувати територію під забудову. Для цього розроблений окремий проект інженерної підготовки, який узгоджений та схвалений Містобудівною Радою 12.07.07 р.

„Роботи з інженерної підготовки території забудови, як і планувалося раніше, розпочнуться в середині IV кварталу 2007 р. Інженерна підготовка, а саме зміцнення берегової лінії, насип території, організація транспортної схеми, є, по суті, початком будівництва комплексу, окремі сегменти якого підлягають подальшому опрацьовуванню і узгодженню“, — відзначив заступник генерального директора з реалізації проектів нерухомості Георгій Цагареішвілі.

Комплекс є „воротами“ в м. Київ з боку головного аеропорту країни і є зразком масштабного рішення складного містобудівного завдання відповідно до сучасних архітектурних тенденцій та підходів.

Інформація про проект „Вирлиця“:

Запланована сума інвестицій у проект — близько $1 млрд. Площа ділянки – близько 30 га. Загальна площа проекту – близько 950 тис. м². До складу комплексу увійдуть торгово-розважальний центр, офісно-виставковий комплекс, готелі, концертний зал, сучасна набережна і парк. Планується облаштування підземно-наземного паркінгу на 8 742. машиномісць. У розробці комерційної концепції приймали участь компанії DTZ та  Jones Lange LaSalle. Архітектор комплексу – Benoy. Завершення проекту заплановане на 2012 р.

http://www.21.com.ua/

Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)