Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Оренда торговельної нерухомості подорожчає на 40%

2007-12-11 21:57:33

socmart-fotoОрендні ставки в торговельних приміщеннях Києва в 2008 році підвищаться на 20-40%, тоді як на сьогоднішній день середня орендна ставка по місту перевищує $90 за 1 кв. м, повідомив директор консалтингової компанії "Українська Торговельна Гільдія" ("УТГ", Київ) Віталій Бойко.

"...великого темпу росту (в 2008 році) не буде, тому що сьогоднішні ціни вище можливостей багатьох операторів і, у зв'язку із цим темп приросту істотно зменшиться, але ціна однаково буде збільшуватися, я думаю, що це буде порядку від 20 до 40%", - сказав він.

За його словами, за 2007 рік ріст орендних ставок на торговельні приміщення в столиці складе 70-80%, тоді як в 2006 році цей показник становив 60%, передає "Інтерфакс-Україна".

Основними причинами значного росту орендних ставок експерт називає невелику кількість торговельних об'єктів, що вводяться в експлуатацію, і вихід на ринок великої кількості "західних, російських, польських та інших операторів, які хочуть розвиватися в Україні".

При цьому Бойко відзначив, що не варто очікувати кардинальної зміни ситуації до 2010 року.

"Надалі до 2010 року ситуація практично кардинальним образом не зміниться. В 2009 році очікується більш-менш велике уведення в експлуатацію площ, може, буде якесь тимчасове зниження темпів росту, але, швидше за все, ми будемо рухатися далі убік росту ціни й будемо рухатися до московських цін", - відзначив він.

За його даними, на сьогоднішній день порядку 70% орендних торговельних площ займають українські рітейлери.

"УТГ" здійснює повний комплекс послуг, що дозволяють реалізувати всі стадії девелоперського проекту. В управлінні компанії - великий пакет торговельної, офісної, виробничої, складської, жилої та заміської нерухомості.

http://www.rynok.biz/

Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)